Foto//foredrag//workshop

Utstillinger og salg av fotografier

Sigve Mathisen selger fotografier. For tiden er bilder fra seriene Under samme paraply og Nature at work særlig aktuelle. Under samme paraply er en serie bilder av paraplyer i flotte omgivelser. Sigve hevder at paraplyer er fargerike, varierte, morsomme og mye mer – altså fine å fotografere og bildene gjør seg skikkelig bra på veggen.

I Nature at work har Sigve fotografert dører og farkoster som naturen har satt sitt tydelige preg på. Utstillingen vil bli vist på Grim Kulturbryggeri og Renneville melk og brød i løpet av 2020.

Under samme paraply – et kunstnerisk foredrag

Under samme paraply er et kunstnerisk foredrag med ca 40 minutters varighet. Som genre skiller foredraget seg ut fra forelesing og kåseri ved å ha et opplysende, forskningsbasert innhold i en kunstnerisk form. Sigve måte å ta i bruk formen foredrag ligger nær opp til det engelske begrepet Performance lecture. Med fortelling og musikk som fremføres der og da kombinert med forskningsbasert kunnskap tar Sigve foredragets muligheter for alvor i bruk. Han ønsker å gi tilhørerne dels en kunstnerisk opplevelse, dels å fomidle forskningsbasert kunnskap knyttet til temaer som å føle seg god nok, aktive følelser og passive følelser. Han retter også blikket mot samfunnet og kritikk av dette så vel mot mot situasjoner og personer han har vært så heldig å bli god kjent med eller bare tilfeldigvis møtt på.

Foredraget egner seg godt på små og intime steder og scener. Med sitt underholdende og opplysende innhold har Sigve ved mange anledninger holdt foredraget for studenter innen spesialpedagogikk og pedagogikk ved Universitetet i Agder. Foredraget har også vist seg å fungere fint i diverse lystige lag som ønsker seg underholdning med budskap, og har blitt holdt f.eks på Kirkens Bymisjonens julekveld og flere andre lystige events som f.eks fødselsdagsfeiringer.

Lydsjekk før julekveld før foredraget «Under samme paraply» på Kirkens Bymisjon 2019

Like utenfor

Høsten 2019 kom boken » Like utenfor» ut på Abup forlag. Boken er et spennende samarbeid mellom fotograf Sigve Mathisen og Karin Moe Hennie. I en periode på 3 måneder dro de rundt til ulike lokasjoner med kamera og prøvde å fange følelser ved bruk av kropp og bevegelse. Karin og Sigve har prøvd å fange angsten i bilder. De har ønsket å gi bildene et preg hvor det også kan skimtes håp, styrke, noe vakkert. Tekstene er samlet inn fra folk over hele landet via sms, Messenger, mail og Instagram.

Målet deres er at denne boka skal gi noe igjen til leseren, noe å bygge videre på, et lysglimt og en visshet om at angst og kurering av angst er noe mer enn et privat fenomen.

FOREDRAG:

Sigve og Karin har tidligere gjestet Torsdagskringla ved Vågsbygd bibliotek med dette foredraget hvor de tok publikum med på prosessen bak boken. I dette foredraget forteller de om prosessen med å lage boka. Sigve med kamera som verktøy og Karin med kroppen som sitt.

Varighet: ca 60 minutter

Krav til rom: Behov for projektor og lerret.

WORKSHOP: 

«Hvordan en kan jobbe med tanker og følelser i et visuelt og kroppslig utrykk. En innføring i hvordan å bruke fotografi. Alle kan få til noe, og med god veiledning kan alle skape noe.»

DEL 1:I en workshop vil Karin og Sigve starte med å snakke om prosessen bak boka. Om tanken bak, og om hvordan de gikk fram. De viser bilder fra boka og snakker om de ulike lokasjonene og hvorfor de valgte nettopp dem. Hvordan Sigve og Karin samlet samle inn tekst… hvorfor de gjorde det på den måten.

DEL 2: Nå vil ungdommene få jobbe praktisk i små grupper. De kan gjerne bruke mobilene sine. Sigve har med lommelykter og viser dem hvordan man enkelt kan skape en stemning kun ved bruk av enkle verktøy. Karin viser dem hvordan man med kroppen kan vise ulike stemninger. Det er enkle grep, men man må være bevisst valgene man tar. Elevene får også mulighet til å jobbe med tekst. Alle gruppene får mulighet til å printe ut et av bildene de tar og vi henger dem opp som en utstilling.

Målgruppe: Videregående skoler, Folkehøyskoler, Høyskoler og Universitet.

Antall: En skoleklasse

Varighet: 2 skoletimer

krav til rom: Vi har behov for projektor