Portfolio

De som går foran – Åtte personer med blikk for en grønnere framtid. En utstilling hvor de portretterte og deres virksomhet representerer ideer, handlinger og gjenstander som er interessante i et miljø- og naturvernperspektiv.

Bakgårder i Kvadraturen – en reise gjennom Kvadraturens indre kvartaler. Utgitt sammen med Kristian Landmark og i samarbeid med Christiandssands Byselskab. I bakgårdene møtes ulike tider, byggestiler og ideer i uttrykk som ofte har lite å gjøre med de tilhørende fasader.

_5140106_5140103_5140108_5140109

 


Holdepunktet og Lyriske Fyrverkerier. I disse bøkene presenteres dikteren Sondre Føyn Gullvåg og livet på Store Torungen Fyrstasjon. Sondre er i senere tid blitt kjent som deltaker og dikter i TV 2-serien Petter Uteligger – En ny sjanse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_5140110

_5140116_5140115


 Møteplass Jegers. En fotobok som dokumenterer turområdet Jegers i Kristiansand. Bildene i boken er for det meste innen landskapsfoto, makro og portrett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_5140117_5140121_5140122Livet vil ha meg startet som et fotografisk prosjekt hvor paraplyer var motivet, men opplevelser under veis gav inspirasjon til å lage forestillingen. Ingrediensene er foto, musikk og fortelling – alt fremført med utstrakt bruk av cowboyakkorder og folkelig sang. Livet vil ha meg varer en drøy halvtime og har et «salongkonsert/hjemme-hos-format». 

I Livet vil ha meg gir Sigve temaer som god nok, mestring og toleranse et politisk, relasjonelt og samfunnskritisk innhold. Et samfunn preget av raushet og god plass for variasjon og mangfold er et spennende og menneskelig samfunn. Men ikke alle kan bestemme. Det er det smårocka instituttledere og syngende politifolk som må gjøre.

 

Under ligger filmklipp fra Livet vil ha meg. Fri sjel er munnspillblues i fri flyt, og åpner alltid Livet vil ha meg. Ned i himmelen er en sang tilegnet sommeren og de gode øyeblikkene, og har selvsagt en naturlig plass i Livet vil ha meg. Bylys er forestillingens innslag om noe som er både trist og oppløftende. Hjem om kvelden handler om å komme litt på plass i seg selv, og riste av seg noe seigt og kveldende.