Portretter

Sigve Mathisen arbeider med portretter utendørs. Det å finne spennede lokasjoner anser han som en ubetinget suksessfaktor for et skikkelig godt portrett. Sigve hevder at det aller beste med å fotografere personer er å se hvor glade de blir når de ser resultatet. Det at andre får vise fram seg selv i et skikkelig stilig miljø er selve kjernen i Sigves måte å fotografere på. Og som den drevne friluftslivmann han er, går han ikke av veien for å oppsøke lokasjoner som krever litt ekstra. Kameraet han bruker tåler både regn og kulde.

En person som elsker fotball og lett lar tankene vandre – hvor fotograferer man vedkommende? Jo, en skinnegang må da kunne funke? Skinnegangen gir assisiasjoner til blant annet det å reise. Sigve forsøkte først å ta noen bilder av vedkommende oppstilt med ballen under armen. Men da han begynte å leke med den var det som om ting kom på plass.
Superhelten Ninjana klar for nye oppdrag. Hvor fotograferer man en superhelt i bunad? Hun har kjempet mot snøskred, har evner og krefter som ikke er helt av denne verden, og hun kommer fra Valle i Setesdal. Sigve sier selv at utvalgte bilde ivaretar litt av dramatikken, styrken og humoren ved denne bemerkelsesverdige jenta. Bildet er tatt under koronautbruddet i 2020. Her er Ninjana på sporet av viruset.
En person som ikke spiller på pianoet, han spiller pianoet, får det til å virke, avsløre sine skjulte egenskaper.
En ung mann med hunden sin, engasjert i friluftsliv, politikk, idrett, venner, musikk, student, arbeidstaker, et energiverk av en person – og alltid så positiv bli, hyggelig og balansert. Sigve sier selv at han jobbet lenge med å forberede dette bildet, og synes de ulike komponentene bygger opp under hverandre til et harmonisk hele.